Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Daniel Rommens
actueel

Luiken van REC-B, -C en -D tijdelijk dicht wegens valgevaar

Sterre van der Hee,
15 augustus 2019 - 11:30

De deurklinken van grijze panelen in gebouwen REC-B, -C en -D op de Roeterseilandcampus worden in de komende tijd verwijderd waardoor de panelen niet meer te openen zijn. Dat gebeurt omdat opdekpanelen aan de buitenkant kunnen losraken van de luiken en de panelen vervolgens omlaag kunnen vallen. 

Met gesloten panelen levert het losraken ervan geen gevaar op, maar als de luiken geopend zijn kunnen de opdekpanelen losraken door de wind, stelt de UvA. De panelen kunnen dan omlaag vallen. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen heeft Facility Services daarom gevraagd om deurklinken van honderden luiken tijdelijk te verwijderen zodat de luiken niet meer te openen zijn. 

 

Er zijn nog geen luiken omlaag gevallen, aldus een UvA-woordvoerder. ‘Bij de jaarlijkse controle is gesignaleerd dat bij verschillende panelen speling is ontstaan. De panelen worden momenteel gecontroleerd. Vandaar dat de deurklinken uit voorzorg zijn verwijderd.’ 

 

In sommige werkkamers van het personeel kunnen ramen wel open. De UvA heeft deskundigen gevraagd om met spoed een definitieve oplossing voor het probleem te zoeken.