Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

UvA-student vermist, politie looft 15.000 euro uit voor gouden tip

Sterre van der Hee,
26 juni 2019 - 10:26

De politie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de vermiste UvA-student Sumanta Bansi (23, biomedische wetenschappen), zo meldde de hoofdofficier van justitie in Noord-Holland in tv-show Opsporing Verzocht (Avrotros). Sumanta is al bijna anderhalf jaar vermist, sinds 18 februari 2018.

Foto: Politie
Sumanta Bansi

De politie wil de periode voor en rond Sumanta’s verdwijning in kaart brengen. Daarnaast roept de politie bezoekers van het Robbenoordbos in Noord-Holland op om opvallende zaken te melden – in het verleden zijn daar vaker lichamen gevonden. Dat kan via gratis telefoonlijn 0800-6070.

 

Sumanta groeide op in het Surinaamse Wageningen en verhuisde in 2016 naar Nederland voor haar UvA-studie. Ze ging inwonen bij een bevriend Surinaams-Hindoestaans echtpaar in Hoorn en werken bij tandartspraktijk Astina Dental in Den Haag en Gouda. Ze bezocht regelmatig een hindoetempel in Amsterdam Zuidoost. In de zomer van 2017 raakte ze onverwachts zwanger, wat zorgde voor spanningen in haar omgeving, meldt de politie. Ze besloot abortus te plegen. Toen ze in februari 2018 opnieuw zwanger raakte, verdween ze plotseling. Telefoonberichten bleven onbeantwoord en ze verscheen niet op haar werk of op de UvA.

 

De politie ziet geen aanwijzing voor zelfmoord of verhuizing naar het buitenland. Haar telefoon is voor het laatst gebruikt op 18 februari 2018 om 21.45 uur. Ze heeft geen geld opgenomen van haar bankrekening en haar ov-kaart is niet meer gebruikt.