Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Joshua6464 (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

UvA gelast alle tentamens op 28 mei af vanwege OV-staking

Andrea Huntjens,
21 mei 2019 - 06:59
Betreft
Deel op

De UvA gelast alle tentamens op dinsdag 28 mei af vanwege de grootschalige staking in het openbaar vervoer. Ook de aanwezigheidsplicht voor colleges geldt niet, tenzij je aan tandheelkundefaculteit Acta of het Amsterdam University College studeert.

Op dinsdag 28 mei wordt er landelijk gestaakt in het openbaar vervoer. Volgens de NS zullen er de hele dag geen treinen rijden en ook het streekvervoer ligt tijdelijk stil. Ongeveer 8.000 UvA-studenten hebben die dag een tentamen in de agenda staan. Omdat er een grote kans is dat veel studenten door de staking niet aanwezig kunnen zijn, heeft de UvA in overleg met de Centrale Studentenraad besloten de tentamens niet door te laten gaan. Dat laat de UvA weten op haar website. Ook is er geen garantie dat er voldoende surveillanten zijn om de studenten te begeleiden.


Tentamens inhalen

‘Wij begrijpen goed dat dit heel vervelend kan zijn voor studenten die wél aanwezig kunnen zijn en ook al geleerd hebben, maar helaas kon het niet anders,’ zegt rector Karen Maex. De tentamens worden zo snel mogelijk ingehaald. De UvA adviseert studenten om hun e-mail en SIS in de gaten te houden voor nieuwe data.


De UvA-gebouwen zullen op 28 mei wel open zijn, maar studenten zijn niet verplicht om naar hun hoor- of werkcolleges te komen. Alleen bij Acta en Amsterdam University College gaan de tentamens en colleges gewoon door. Zij volgen namelijk het beleid van de VU. Zij heeft nog niets gemeld over de staking op 28 mei.

 

Op 28 mei vindt ook de UvA-Onderwijsdag en de Verkiezing van de Docent van het Jaar plaats. Die gaan wel door, maar worden ook via een livestream uitgezonden voor mensen die hem niet kunnen bijwonen.

Lees meer over