Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: UvA
actueel

Groningse hoogleraar Frank Abbas wordt interim-decaan bij Acta

Dirk Wolthekker,
14 mei 2019 - 16:46

De Groningse hoogleraar paradontologie Frank Abbas is benoemd tot interim-decaan van Acta, de tandheelkundefaculteit van UvA en VU. Hij volgt Albert Feilzer op, wiens tweede termijn als decaan op 1 juni afloopt. Frank Abbas (1953) is vanaf 15 juli benoemd voor twee jaar, waarna hij met emeritaat gaat. Tussen 1 juni en 15 juli neemt Acta-directielid Wim Crielaard de lopende zaken waar.

UvA en VU hebben dit vandaag laten weten. De besturen van beide universiteiten laten ook weten dat de werving voor een vaste decaan in 2020 wordt gestart. Die was eigenlijk vorig jaar al gestart, maar bleef zonder resultaat, zo bleek vorige maand. De selectiecommissie kon geen geschikte of bereidwillige kandidaat-decaan vinden en gaf haar opdracht terug, waarna een zoektocht werd gestart naar een interimmer. Dat is Frank Abbas. Vertrekkend decaan Albert Feilzer vreesde vorige maand nog dat hij langer moest aanblijven, maar kan nu toch vertrekken op zijn gedroomde sabbatical.

 

Acta-‘roots’

‘Frank Abbas heeft uitgebreide kennis en ervaring in onderwijs, onderzoek en management en in de tandheelkundige praktijk. Ik ben dan ook ontzettend blij dat hij het decanaat de komende periode op zich wil nemen,’ zegt Karen Maex, voorzitter van de selectiecommissie en rector magnificus van de UvA. Ook de VU is voorlopig blij. Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU: ‘Wij zijn verheugd dat Frank Abbas, met zijn lange staat van dienst in de academische tandheelkunde in Nederland, als interim-decaan terugkeert naar zijn “roots” bij Acta.’

 

Abbas studeerde in Groningen, maar promoveerde aan de UvA. In de jaren negentig was hij directeur van de opleiding parodontologie van Acta. In 2003 vertrok hij naar Groningen om nu weer terug te keren naar Acta. In 1985 was Abbas medeoprichter van de Kliniek voor Parodontologie in Amsterdam, waar hij nog steeds praktijkwerk verricht. Deze werkzaamheden zullen bij zijn aantreden bij Acta worden afgebouwd.

Lees meer over