Foto: Dirk Gillissen (UvA)
actueel

Agneta Fischer nieuwe decaan Maatschappij- & Gedragswetenschappen

Henk Strikkers,
11 april 2019 - 12:22

Agneta Fischer, hoogleraar emotionele en affectieve processen, is met ingang van volgende week de nieuwe decaan van de Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen. Fischer vervulde de functie al ad interim vanaf september.

‘Agneta Fischer is een collegiale en ervaren bestuurder en wetenschapper,’ zegt UvA-bestuursvoorzitter Geert ten Dam in een persbericht. ‘Agneta vervult de functie van decaan uitstekend en ik vind het dan ook fantastisch dat zij de komende jaren richting en sturing wil blijven geven aan de faculteit.’

 

Agneta Hebelina Fischer (1958, Haarlem) promoveerde in Leiden in 1991 in de psychologie en werkt sindsdien aan de UvA. Vanaf 1997 is ze hoogleraar en vanaf 2012 onderzoeksdirecteur van het Psychology Reserach Institute van de universiteit. Ze is expert op het gebied van sociale psychologie en emoties.

 

Financiële problemen

Fischer volgt Hans Brug op die na een decanaat van twee jaar vertrok om directeur te worden van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Fischer is op dit moment de enige vrouwelijke decaan van de UvA. Fischer staat voor een grote uitdaging: de komende jaren schrijft de faculteit waarschijnlijk nog rode cijfers. Aan de nieuwe decaan de taak om de FMG er financieel weer bovenop te brengen.