Foto: Kelly Streekstra
actueel

UvA-alumnus Joshua van der Kroft (24) overleden

Redactie Folia,
3 april 2019 - 13:43

Op vrijdagavond 29 maart jongstleden is Joshua Harry van der Kroft Glanzberg (24), die begin dit jaar zijn master International Trade and Investment Law afrondde, overleden. Hij kwam om bij een ongeluk bij metrostation Heemstedestraat, nabij zijn huis in Amsterdam. Josh was een geliefde zoon, kleinzoon, broer en neef, en een vriend van veel alumni en studenten van het Amsterdam University College, waar hij in 2017 zijn diploma haalde.

Josh werd op 9 december 1994 geboren in de Duitse stad Frankfurt am Main, als zoon van Susan Glanzberg en Lukas van der Kroft. Hij verhuisde eerst naar New Jersey en schreef zich in 2013 in voor de studie economie aan de UvA. Een jaar later stapte hij over naar het AUC.

 

Hij voelde zich thuis in Amsterdam en aan het AUC, zo zegt Josh in de sectie Meet the StudentsHet AUC heeft besloten om de aflevering met Josh offline te halen. op de site van het university college. Hij zag zijn studie niet alleen als kans om iets te leren, maar ook als een mogelijkheid om te praten met wetenschappers. Buiten de collegebanken was Josh een actief lid van de community op het AUC. Hij was secretaris  en later voorzitter van de excursiecommissie van het AUC, en voorzitter van de Amsterdam International Model United Nations (AIMUN). Na zijn studie aan het AUC koos hij voor een master International Trade and Investment Law aan de rechtenfaculteit. Die rondde hij in januari dit jaar af.

 

Josh was een bonvivant, die wist hoe hij goed moest leven en dat ook deed. Hij hield van reizen naar spannende bestemmingen, en hij kookte geweldige maaltijden die hij met goed gezelschap nuttigde. Zoals je mag verwachten van een AIMUN-voorzitter had hij bovendien een grote belangstelling voor politiek en was hij goed van de tongriem gesneden. Zijn betoverende glimlach, genereuze warmte en ondeugende humor vielen altijd op.

 

Josh laat een vader en een moeder, een zusje Isabel en een vriendin Maxje na, evenals een grote familie van tantes, ooms en neven en nichten, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. Vanavond wordt om 19.30 uur een herdenking gehouden in de Uilenburger Synagoge in Amsterdam. Die is toegankelijk voor iedereen die daaraan behoefte heeft. Aanstaande vrijdag wordt het lichaam van Josh begraven bij de Bernheim-Apter-Kreitzman Suburban Funeral Chapel in New Jersey in de Verenigde Staten. Vanaf zaterdag zal zijn familie sjivve zitten.

 

Deze tekst verscheen oorspronkelijk in het Engels op The Herring, het medium van AUC-studenten, en is geschreven door student Saga Norrby.