Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Anne Posthuma
actueel

Folia kiest Rens Bod als UvA’er van het Jaar

Henk Strikkers,
13 december 2018 - 19:29

Hoogleraar Digital Humanities Rens Bod is Folia’s UvA’er van het Jaar 2018 geworden. Dat is vanavond bekendgemaakt op Roeterseiland. Bod krijgt de prijs in een jaar waarin hij met WOinActie een serieuze protestbeweging opzette en zijn afdeling ook nog eens werd uitgeroepen tot beste van de wereld.

De bekendmaking van de UvA’er van het Jaar vond plaats op de vooravond van de grootste demonstratie van WOinActie tot nu toe. Morgen protesteren studenten en universitaire medewerkers uit heel Nederland in Den Haag tegen de bezuinigingen op hoger onderwijs.

 

Bod zei de prijs op te dragen aan de gehele achterban van WOinActie. ‘Ik nodig jullie allemaal van harte uit om morgen te komen demonstreren,’ zei hij na de uitreiking, terwijl hij een roodgekleurd boeket in ontvangst nam. 

Tijdens de bekendmaking werden nog vijf UvA’ers in het zonnetje gezet. Hoogleraar metabole ziekten Carla Hollak en ziekenhuisapotheker Marleen Kemper werden geëerd voor het zelf bereiden en beschikbaar maken van een medicijn tegen de stofwisselingziekte CTX, nadat verzekeraars dit door een enorme prijsstijging niet meer wilden vergoeden. Ook student Suzanne Salari, docent Zawdie Sandvliet en hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek werden gelauwerd.

 

De komende dagen publiceren we op Folia.nl profielen van al onze genomineerden