Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Raymond van Zessen
actueel

Handballende studentes geven zich bloot om clubkas te sponsoren

Henk Strikkers,
4 december 2018 - 10:47
Betreft
Deel op

Veertien speelsters van studentenhandbalvereniging US Handbal zijn naakt geportretteerd voor een kalender. Daarmee willen de studenten geld ophalen voor de clubkas, nadat vorig jaar de handballende mannen dat deden.

Vorig jaar gingen de mannelijke spelers van US Handbal al uit de kleren. Zij hadden het geld van de kalender hard nodig: ze waren gepromoveerd naar de Eerste Divisie, waardoor het inschrijfgeld veel hoger werd. Eerst probeerden ze op alle andere mogelijke manieren het geld bij elkaar te krijgen, maar toen dat niet lukte kozen ze het ultimum remedium: naakt.

 

Clubkas

Dit jaar zijn de vrouwen aan de beurt. Zij zijn niet gepromoveerd, maar hopen vooral de clubkas te sponsoren met hun kalender. ‘Dat kan de club goed gebruiken,’ zegt kersvers HvA-alumnus sociaal-pedagogische hulpverlening Roxanne van Loenen (23) van de sponsorcommissie.

 

Het kostte wel wat werk om veertien meiden bereid te vinden te poseren, vertelt ze. ‘Sommigen durfden niet zo goed, of waren onzeker over zichzelf.’ Zelf hoefde Roxanne niet lang na te denken. ‘Ik wist het meteen al, daarom heb ik het in gang gezet. Het is toch iets moois, zo’n foto van jezelf.’

 

Mood board

De kalender is anders dan die van de mannen, zegt ze. ‘Als man kun je maar een beperkt aantal dingen doen, terwijl als je vrouw toch veel meer poses kunt aannemen.’ Daarnaast bereidden de vrouwen zich uitgebreid voor. ‘We hebben aan alle deelnemers gevraagd een mood board te maken met wat ze wilden uitstralen met de foto en aan wat voor pose ze dachten.’

 

Wie benieuwd is naar het resultaat moet nog even geduld hebben. De kalender wordt op vrijdag 8 december gepresenteerd bij het kerstfeest van de handbalvereniging. Hij is er voor 15 euro te koop. Daarna is hij online te koop via usnakedcalender2019@gmail.com, voor 23 euro inclusief verzendkosten.

Lees meer over