Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Gage Skidmore (cc, via Flickr)
actueel

Debat met Jordan Peterson enkel toegankelijk voor UvA’ers

Dirk Wolthekker,
30 oktober 2018 - 15:25

De UvA verwacht morgen een groot aantal bezoekers bij het debat met de omstreden Canadese psycholoog Jordan Peterson. Om de stroom bezoekers in goede banen te leiden zal er bij de ingang een controle plaatsvinden op basis van een UvA-collegekaart (studenten) of UvA-ID (medewerkers).

Dat is besloten tijdens een vergadering van veiligheidsmedewerkers, voorlichting en bestuurders van de UvA, zo laat decaan Han van Dissel van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde vanmiddag weten. De UvA ziet zich om veiligheidsredenen genoodzaakt een toelatingsbeleid te voeren omdat er mogelijk duizenden mensen afkomen op het interview met Peterson, dat plaatsvindt op de chesterfield in de centrale hal van het E-gebouw van de REC.

 

4.400 geïnteresseerden

Op Facebook staat de teller intussen op 1.300 mensen die ‘gaan’ en 4.400 die ‘geïnteresseerd’ zijn. Dat is veel meer dan de hal om veiligheidsredenen aan kan. Het maximum aantal bezoekers zou rond de 600 liggen. Van Dissel: ‘Er is nog wel geprobeerd om eventueel uit te wijken naar Theater Carré, maar dat was al bezet. Bovendien is de vraag of het theater zich had willen lenen voor een bijeenkomst met een zwaar politiek karakter.’

 

Het debat met Peterson begint om 13.00 uur, maar hoe laat de ingangscontrole begint wordt niet bekend gemaakt. Voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn in de zaal: Room for Discussion zorgt voor een livestream. Na afloop van het interview is er een extra half uur ingelast voor het stellen van vragen.