Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Publiek domein
actueel

Last van stress? UvA krijgt 'puppy room' tijdens tentamenweek

Sterre van der Hee,
15 oktober 2018 - 10:00
Betreft
Deel op

De UvA-Universiteitsbibliotheek aan het Singel krijgt tijdens de tentamenweek een puppy room waar studenten een kwartier met kleine hondjes kunnen knuffelen. Daarnaast maakt de UvA 750 extra studieplaatsen vrij in nabijgelegen panden. 

Ze hadden er al eentje aan de Bristol University, in Nottingham, en bijvoorbeeld in Northampton. En inmiddels is de UvA ook om: de Universiteitsbibliotheek (UB) aan het Singel 425 krijgt op 22 en 23 oktober – tijdens de tentamenweek – een eenmalige puppy room in de Doelenzaal. Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed, zo stelt de UB, en vermindert dus de studiestress. 

 

Het idee ontstond toen studenten vorig jaar naar hun ideale bieb werd gevraagd, zegt UB-medewerker Marloes van Wagtendonk. ‘Sommige studenten vertelden dat deze kamers in het buitenland bestonden,’ vertelt ze. ‘Ik dacht eerst, waar haal ik nu puppy’s vandaan? Via de credits van de film De Wilde Stad kwam ik bij een diercastingbureau, Catvertise. Zij konden de hondjes bezorgen.’ De actie gaat de UvA – inclusief hondenbegeleider – zo’n 400 euro kosten. 

 

Plek voor 160 studenten

Zwoegende studenten kunnen de puppy rooms van 14.00 tot 16.00 uur bezoeken, mits ze zich vooraf hebben geregistreerd. Maximaal tien studenten mogen tegelijkertijd naar binnen en krijgen dan een kwartiertje met de hondjes. In totaal is er dus plek voor 160 studenten. Aanmelden kan gratis via deze pagina – ‘we adviseren niet te lang te wachten, want de actie is eenmalig,’ zegt Wagtendonk. ‘We hebben ook weleens yogalessen verzorgd. Zo proberen we af en toe iets leuks te verzinnen.’

 

Van Wagtendonk benadrukt dat de UB naast de hondjes-actie ook voor ruim 750 extra studieplaatsen zorgt. Zo heeft de bieb aan het Singel ruimere openingstijden, worden collegezalen in het P.C. Hoofthuis vrijgegeven, zijn er 70 studieplaatsen in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat en heeft de Roeterseilandcampus 1.700 plekken.

 

Een overzicht is hier te vinden.

Alle plekken in de puppy room waren al binnen een uur gereserveerd.

Lees meer over