Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: J.M. Arsath Ro'is (Stadsarchief Amsterdam)
actueel

Folia 70: post voor het Maagdenhuis komt aan in seksshop

Mina Etemad,
12 oktober 2018 - 12:33

Folia bestaat 70 jaar. Deze maand blikken we dagelijks terug met een artikel uit ons archief. Vandaag: door een administratieve fout komen bepaalde brieven aan op een plek die zeker niet te vergelijken valt met het Maagdenhuis.

Universiteit verwisseld voor seksshop

23 juni 1973

 

Alle personeelsleden van de universiteit hebben een brief in de bus gekregen met het verzoek om gegevens te verstrekken over nevenfuncties, AOW/AWW-premies en enige andere zaken. De salarisadministratie heeft deze feiten nodig om te weten of er te veel of te weinig AOW/AWW-premie is betaald.

 

Het formulier gaat vergezeld van een groene antwoordenvelop met voorbedrukt adres van de universiteit; via de blauwe gemeentegirobussen kan men hiermee het formulier opsturen.

 

Bij de adressering is een vergissing begaan: de groene envelop geeft als adres aan Spuistraat 21; dit moet uiteraard zijn: Spui 21 (het Maagdenhuis). De dienst personeelszaken is door FC op deze misdruk attent gemaakt en men zal via de gemeentegiro proberen de formulieren toch nog naar het Maagdenhuis te dirigeren.

 

Op het adres Spuistraat 21 zal men met de formulieren weinig kunnen beginnen; hier is namelijk een seksshop gevestigd.

 

De dienst Personeelszaken verzoekt de personeelsleden in elk geval het woord ‘straat’ op de envelop door te krassen zodat er komt te staan: Spui 21.