Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Unsplash
actueel

Nog 18 internationale studenten op UvA-wachtlijst voor kamer

Henk Strikkers,
3 oktober 2018 - 09:39

Er zijn op dit moment nog 18 internationale studenten die bij de UvA zijn ingeschreven als kamerzoekend. Dat meldt de universiteit. Veel studenten op de wachtlijst bleken niet meer op zoek te zijn naar een kamer.

Iets meer dan twee weken geleden waren er nog meer dan 250 studenten die op zoek waren naar een kamer. ‘We hebben eerst mensen die toch niet ingeschreven stonden bij de UvA eruit gefilterd,’ vertelt Hans den Boer van de afdeling huisvestingsontwikkeling van de UvA. ‘Daarna hebben we met iedereen die op lijst overbleef contact gezocht met de vraag of hij of zij nog op zoek was naar een kamer.’

 

‘Gisteren hebben we nog 15 studenten een kamer kunnen geven, waardoor nu nog 18 internationale studenten een kamer zoeken.’ De universiteit blijft voor hen op zoek, maar stelt ‘dat het probleem per saldo is opgelost’.

‘Het probleem is nu per saldo opgelost’

Meer dan 350 wachtenden in augustus

De UvA zat even met de handen in het haar toen eind augustus meer dan 350 internationale studenten zich meldden bij een zoektocht naar een kamer. Een maand daarvoor was het aantal wachtenden nagenoeg nihil, maar in augustus stroomde de lijst snel vol.

 

Half september werden er nog honderd studenten aan een kamer geholpen, waardoor de wachtlijst slonk tot iets meer dan 250 studenten. De UvA gaf destijds aan dat het voor hen heel moeilijk zou worden. ‘We zijn begonnen met de rug tegen de muur. Het is erg lastig nu, maar we blijven kijken of er geen gaatjes vallen in de bestaande voorraad.’

Oktobercijfers

Dit voorjaar kreeg de UvA voor het eerst in haar geschiedenis meer aanmeldingen uit het buitenland dan uit Nederland. Dat wil niet zeggen dat er ook meer buitenlandse eerstejaars dan Nederlandse eerstejaars zijn. De studie Business Administration kreeg bijvoorbeeld bijna drieduizend aanmeldingen, maar daar zaten in de eerste week van september maar iets meer dan duizend eerstejaars in de collegebanken. Half oktober kan de UvA voor het eerst een goede inschatting maken van hoeveel eerstejaars de UvA dit jaar mag ontvangen.