Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Dirk Wolthekker
actueel

Leden ondernemingsraad houden toch extra uren voor raadswerk

Dirk Wolthekker,
17 september 2018 - 15:21

Het College van Bestuur heeft besloten de urencompensatie voor leden van de Centrale Ondernemingsraad toch niet terug te schroeven. Het UvA-bestuur was eigenlijk van plan de compensatie terug te draaien tot het niveau van voor de Maagdenhuisbezetting.

Het UvA-bestuur vond dit voorjaar dat drie jaar na de Maagdenhuisbezetting de bestuurlijke drukte wel voorbij was, en dat de tijdelijke extra compensatie van OR-leden stopgezet kon worden. Dat gebeurde nadat men onder meer een vergelijking had gemaakt met de regeling aan andere universiteiten. De Centrale Ondernemingsraad was not amusedDe Centrale Ondernemingsraad kende destijds nog een andere samenstelling dan nu: in september trad na getrapte verkiezingen een nieuwe raad aan. en tekende protest aan.

 

Democratisering

De raad meende dat het terugdraaien van de regeling in strijd zou zijn met het democratiseringsproces van de UvA. Uit eigen intern onderzoek van de COR bleek bovendien dat de tijdsbesteding van de COR-leden de urencompensatie op dit moment al overstijgt, laat staan als de compensatie zou worden teruggeschroefd.

 

Het CvB liet zich overtuigen en draaide zijn besluit terug. De net aangetreden voorzitter van de COR Gerwin van der Pol is in zijn nopjes met zijn eerste succes. ‘Fijn. De tijdelijke regeling is permanent geworden. Het is goed dat het UvA-bestuur vatbaar is gebleken voor goede argumenten.’