Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Mina Etemad
actueel

UvA bouwt kamers voor Bijlmerbajesverlaters in andere toren

Henk Strikkers,
13 juli 2018 - 14:00

Alle UvA-studenten die antikraak in de voormalige Bijlmerbajes woonden kunnen terecht in een andere toren. De universiteit maakt vandaag bekend dat ze 122 kamers voor Nederlandse studenten gaat bouwen in een andere toren op het complex.

Vorige maand maakte de UvA al bekend dat ze in een van de torens van de voormalige Bijlmerbajes 122 kamers zou realiseren voor internationale studenten. Er was alleen een probleem: in die toren zaten al tientallen studenten op basis van een antikraakcontract. Zij moesten weg. ‘Lullig,’ zei scheikunde- en rechtenstudent Robin die er woont, daarover.

 

Doorschuiven

Nu is er dus goed nieuws voor de UvA-studenten die er antikraak woonden. Zij kunnen via leegstandsbeheerder Alvast per direct doorschuiven naar een andere toren. Daarover hebben ze vandaag bericht ontvangen. In de andere toren kunnen ze niet antikraak, maar met een tijdelijk huurcontract tot 31 januari 2019 wonen. Daarna worden de torens van de voormalige Bijlmerbajes waarschijnlijk gesloopt zodat begonnen kan worden met de ontwikkeling van het Bajeskwartier.

 

In de torens woonden ook andere jongeren en studenten van bijvoorbeeld de VU en de HvA. Zij komen niet voor deze kamers in aanmerking, laat een woordvoerder van UvA’s afdeling Huisvestingsontwikkeling weten. Wanneer er kamers ‘overblijven’ krijgen andere UvA-studenten die een kamer zoeken voorrang. ‘Het vinden van betaalbare huisvesting is heel lastig voor studenten en de UvA probeert met dit aanbod hier iets aan te doen,’ schrijft de universiteit in een persbericht.