Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

UvA pleit met kenniscoalitie voor meer studentenwoningen

Henk Strikkers,
12 april 2018 - 12:42

De coalitie Kennisstad, een koepel van de Amsterdamse universiteiten en hogescholen en woningcorporaties De Key en Duwo, wil dat er ieder jaar 2.000 extra studentenwoningen bij komen. Dat schrijven ze in een brief aan informateur Maarten van Poelgeest.

‘Vergroot het aanbod betaalbare studentenwoningen met jaarlijks 2000,’ staat er in vetgedrukte letters in de brief. De universiteiten, hogescholen en studentenhuisvesters vinden dat studenten ‘hard nodig zijn’ voor de ontwikkeling van de Amsterdamse regio. ‘De studenten brengen kennis, inzichten, ondernemerschap en diversiteit naar de stad.’

 

Woningdelen

Daarom roepen ze de nieuwe coalitie op om ‘het aanbod van betaalbare studentenwoningen’ uit te breiden, om te ‘investeren in het vervangen van tijdelijke studentenhuisvesting’ en om ‘woningdelen in de bestaande sociale voorraad voor studenten rondom de campussen’ gemakkelijker te maken.

 

Eerder riepen studenten al op om jaarlijks 5.000 extra studentenwoningen per jaar te bouwen om het kamertekort te verkleinen. In de regio Amsterdam zijn er naar schatting 12.000 studentenwoningen te weinig.

 

Nieuw college

Op dit moment onderhandelen GroenLinks, D66, PvdA en de SP onder leiding van Van Poelgeest over de mogelijkheid om een college van burgemeester & wethouders te vormen in Amsterdam.