Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: www.raymondvanzessen.com
actueel

Handballende studenten uit de kleren voor inschrijfgeld eerste divisie

Sebastiaan van de Water,
18 december 2017 - 09:06
Betreft
Deel op

Ze probeerden het eerst op een deftige manier. Maar toen alle verzoeken om donaties te weinig geld opleverden, schakelden de leden van de Amsterdamse studentenvereniging US Handbal noodgedwongen over op Plan B: uit de kleren.

Timothy Dörr (22) houdt er niet van om gefotografeerd te worden. Ook niet als hij wel kleding aan heeft. ‘Dus ja, het idee van een fotoshoot voor een naaktkalender maakte me wel een beetje nerveus,’ geeft de Duitse UvA-student toe.


Toch deed hij het. Voor de goede zaak. ‘We zijn vorig seizoen met US Handbal kampioen geworden. Daardoor spelen we nu voor het eerst in de clubgeschiedenis in de eerste divisie. Dat gaat gepaard met veel hogere inschrijfkosten,’ legt de student Politics, Psychology, Law & Economics uit.


Aanvankelijk hoopten de handballers de verenigingskas te kunnen plunderen. Maar het bestuur dacht daar anders over, kreeg Timothy te horen. ‘US verspreidt het geld gelijkmatig over de verschillende teams, ongeacht of ze goed of slecht presteren. En dat vind ik eigenlijk wel mooi aan deze club.’ Dat betekent wel dat US 1 op zoek moet naar eigen geld.

‘We hebben het echt eerst met donaties geprobeerd. Maar dat leverde te weinig op,’ vertelt Timothy. ‘Toen kwam onze teamgenoot Raymond van Zessen, die zelf fotograaf is, met het idee van een naakt-fotoshoot in zijn studio.’

 

Open en bloot

Die verliep anders dan Timothy had verwacht. ‘In mijn gedachten zouden we om beurten een donker kamertje in duiken. Maar nee, we stonden met het hele team in één ruimte, naakt. Langslopende mensen konden ons gewoon zien door de ruiten. Ik ben heel benieuwd wat die mensen dachten.’

 

Terwijl Raymond los ging met zijn spiegelreflex, hielden de naakte handballers van huis meegenomen objecten in hun handen. Tim pronkte bijvoorbeeld met een fles drank van een obscuur Duits merk. ‘De foto's met drank zijn er helaas uitgeknipt. Toch ben ik positief verrast door het resultaat. Ik had de week van tevoren verzaakt de gym in te duiken, dus ik vreesde het ergste. Maar het oogt heel professioneel.’

 

Jimmy Dücker, voorzitter van US Handbal, is eveneens content. ‘We hopen zo'n driehonderd kalenders te verkopen. Maar met ons ledental van 150 wordt het nog een hele klus om dat te doen,’ aldus Jimmy, die zelf ook op de kalender schittert.

 

De US Naked Men Calender is voor 15 euro te bestellen via h1.ushandbal@gmail.com

Lees meer over