Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

CMR-voorzitter Bram Buskoop treedt af

Sterre van der Hee,
14 december 2017 - 10:00

Bram Buskoop, voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) van de HvA, legt zijn functie per januari neer. Dat schrijft hij in een e-mail aan betrokkenen. 

Bram Buskoop, voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) van de HvA, is door de SP-afdeling in Purmerend gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, zo schrijft hij in een e-mail aan betrokkenen. Hij zegt deze nieuwe functie niet te kunnen verenigen met het voorzitterschap. ‘Ik wil niet twee dingen half doen.’ Wel blijft hij in de CMR voorlopig als raadslid actief voor raadspartij HvASamen. 

 

Buskoop is student aan de lerarenopleiding maatschappijleer en werd in september van dit jaar gekozen als voorzitter, waarmee hij HvA-medewerker Pieter Claeys opvolgde. Buskoop was de enige kandidaat voor het voorzitterschap. Ook drie andere leden van het dagelijks bestuur werden in september gekozen: Renske Hagen (student voeding & diëtiek) en docenten Kees Post en Mahesh Adhin. 

 

Buskoop wilde de CMR vooral professionaliseren, zegt hij. ‘Er is een nieuwe vergaderzaal toegezegd – de huidige was te klein – en we zijn actief bezig geweest met een werkgroep vergaderstructuren. Binnen de CMR moet het er professioneel aan toe gaan.’ Zijn opvolger adviseert hij: kijk hoe je mensen bij de raad kunt betrekken. ‘De opkomstpercentages bij de verkiezingen zijn te laag.’

 

Het is hoogst ongebruikelijk dat een voorzitter van de CMR gedurende het jaar aftreedt. De verkiezing voor de nieuwe voorzitter vindt plaats op 9 januari 2018.

Lees meer over