Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

UvA onderzoekt bouw nieuwe grote collegezaal op Roeterseiland

Henk Strikkers,
7 december 2017 - 13:30

De Universiteit van Amsterdam wil het liefst deze maand nog een besluit nemen over een nieuwe grote collegezaal op Roeterseiland. Op dit moment wordt er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd.

De faculteiten Economie & Bedrijfskunde (FEB) en Rechtsgeleerdheid (FdR) hebben dit najaar aangegeven dat ze graag meer ruimte zouden willen hebben voor colleges. Met name de FEB ontving dit jaar veel meer eerstejaars studenten dan de voorgaande jaren.

 

Carré

Nu huren de faculteiten nog vaak extern ruimtes om colleges te geven. Zo gaven hoogleraren van de FEB in september een week lang colleges in Carré. ‘Dat is niet optimaal voor studenten en voor hoogleraren,’ zegt Hans den Boer van de afdeling Huisvestingsontwikkeling. ‘Bovendien kost het de UvA ieder jaar anderhalve ton.’

 

Den Boer is betrokken bij het haalbaarheidsonderzoek en laat weten dat het gaat om een nieuwe grote collegezaal die wellicht ‘ook gecompartimenteerd kan worden in kleinere zalen’. Waar de zaal moet komen is volgens Den Boer nog niet duidelijk. Dat kan of in een bestaand gebouw op Roeterseiland, of hij kan los worden gebouwd op de campus.

 

Volgens Den Boer wil het bestuur van de UvA graag dit jaar nog, of anders begin januari een besluit nemen over de bouw van de collegezaal.

Lees meer over