Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Merijn Soeters
actueel

Folia-fotograaf Merijn Soeters bundelt tien jaar aan roeifoto's in een boek

Daniël Rommens,
4 december 2017 - 11:00
Betreft
Deel op

Fotograaf en UvA-alumnus Merijn Soeters maakt al tien jaar roeifoto’s. Gisteren bracht hij zijn boek Tien jaar langs het water uit. Het is een verzameling van de beste roeifoto’s die hij maakte tussen 2007 en 2017.

‘Het was hoog tijd om dit boek te maken,’ zegt Merijn Soeters. Het is het eerste fotoboek over de Nederlandse roeisport. ‘Ik wilde heel graag mijn lievelingsbeelden delen: als verzameling, op groot papier. Sommige zijn nog nooit eerder gepubliceerd. Ik wil graag dat mensen deze foto’s zien en voelen.’

 

Soeters staat al tien jaar langs en soms op het water om roeiers te fotograferen. Het boek combineert sfeervolle beelden van amateursporters op Nederlandse wateren met prachtige beelden van de nationale top tijdens Europese en wereldkampioenschappen over de wereld.

Foto: Merijn Soeters
Dubbelvier van Skøll tijdens de Novembervieren 2013. Vlnr: Lies Rustenburg (Olympisch roeister), Noah Schuster, Kirsten Lanz en Carline Bouw (Olympisch roeister)
Foto: Merijn Soeters
De gouden WK dubbelvier in Sarasota 2017 met Olivia van Rooijen (afgestudeerd scheikundige aan de UvA) op boeg (uiterst rechts).
Foto: Merijn Soeters
Nereus wint de Varsity 2017

Merijn Soeters werkt als zelfstandig fotograaf voor diverse dagbladen en tijdschriften, waaronder Folia, en is huisfotograaf voor onder meer de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

 

Soeters’ brengt zijn boek Tien jaar op het water in eigen beheer uit. Het boek is te bestellen via www.merijnsoeters.com.

Lees meer over