Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

UvA bij laatste twee bids voor vestiging SRON

Dirk Wolthekker,
22 november 2017 - 14:15

De UvA is een ronde verder gekomen in de selectieprocedure voor de vestigingsplaats van ruimteonderzoeksorganisatie SRON. Dat vertrekt uit Utrecht en is op zoek naar een nieuwe locatie. Van de vier bids die de afgelopen maanden zijn uitgebracht zijn er nu nog twee over.

Het gezamenlijke voorstel van UvA, VU en de Universiteit Twente in samenwerking met Matrix Innovation Center, moet het in de laatste ronde opnemen tegen het gezamenlijke voorstel van de TU Delft en de Universiteit Leiden in combinatie met TNO. Het gezamenlijke voorstel van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Technische Universiteit Eindhoven is afgevallen. Het voorstel van de Rijksuniversiteit Groningen was al eerder afgevallen.

 

Het Amsterdams-Twentse consortium heeft haar voorstel afgelopen maandag mogen toelichten bij SRON, dat een van de onderzoeksinstituten is van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Een delegatie van NWO en SRON brengt op 5 december brengt een bezoek aan de beoogde locatie op Science Park. Daarna wordt een voorlopig besluit verwacht dat ter advisering zal worden voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen van de drie universiteiten en van SRON.

 

Eerder dit jaar was al sprake van een verhuizing van SRON van Utrecht naar Amsterdam, maar toen de Colleges van Bestuur van UvA en VU besloten de bètasamenwerking tussen beide instellingen af te blazen, blies SRON ook de verhuizing naar Science Park (voorlopig) af. Niettemin wil SRON toch weg uit Utrecht en besloot daarom een tender uit te schrijven waarop kon worden ingeschreven door meerdere partijen. Daarvan zijn er nu dus nog twee over. SRON neemt in maart 2018 een definitief besluit over de vestigingsplaats.