Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Flinke stijging uitval onder UvA-eerstejaars

Lennart Bolwijn,
14 juli 2017 - 12:40

Van de studenten die in 2014/2015 begonnen met studeren aan de UvA maakte 29 procent het eerste studiejaar niet af. Dat is ongeveer drie procentpunt meer dan in het jaar ervoor en even veel als vijf jaar geleden. De laatste jaren vielen juist steeds minder studenten uit.

Vanaf studiejaar 2009/2010 daalde het aantal studenten dat in het eerste jaar met zijn of jaar studie stopte elk jaar licht, met uitzondering van 2013/2014, toen er sprake was van een stijging van minder dan 1 procentpunt. Dat maakt de flinke stijging van vorig jaar opmerkelijk. Des te meer omdat de in 2014 ingevoerde UvA Matching eerstejaarsstudenten beter moest begeleiden bij het kiezen van een studie.

Foto: UvA Jaarverslag 2017
Het aantal eerstejaars dat uitviel

Tussenjaar

Volgens persvoorlichter Kim Janssen gaat het met name om een stijging aan de rechtenfaculteit en de bètafaculteit, ‘en dan gaat het vooral om mannen die niet direct na de middelbare school zijn gaan studeren.’ Volgens Janssen hebben de cijfers nadere analyse nodig. ‘We nemen dit mee in de evaluatie die dit jaar najaar gaat plaatsvinden, we kijken dan onder meer naar de eerste vier jaar UvA Matching.’

Lees meer over