Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Studentenzaken (HvA) en Studenten Services (UvA) definitief uit elkaar

Dirk Wolthekker,
11 juli 2017 - 17:17

De scheiding tussen UvA en HvA voltrekt zich in snel tempo. Vandaag is bekend gemaakt dat de gezamenlijke directeur van de dienst Studentenzaken (HvA) en de dienst Studenten Services (UvA) aan de kant wordt geschoven en de diensten elk weer een eigen directeur krijgen. Er komt nu eerst een interim-directeur die orde op zaken gaat stellen.

Bij de besprekingen begin dit jaar over de bestuurlijke scheiding van UvA en HvA werd uiteindelijk besloten om de voorgenomen integratie van Studentenzaken van de HvA en Studenten Services van de UvA on hold te zetten. Er zou wel worden gekeken of het mogelijk was te komen tot een gedragen organisatieplan, met aparte dienstverlening onder één directeur, de huidige van beide diensten, Friedo de Valk. Vanochtend bleek tijdens een personeelsbijeenkomst van beide diensten in het Wibauthuis dat dit is mislukt.

 

Heldere keuze

Bij die personeelsbijeenkomst waren ook HvA-collegevoorzitter Huib de Jong en UvA-rector magnificus Karen Maex aanwezig. Zij vertelden dat beide diensten gescheiden verder gaan en elk weer een eigen directeur krijgen. De Jong: ‘Er is lang geprobeerd synergie te vinden en de samenwerking goed vorm te geven, met veel inzet en toewijding van medewerkers van Studentenzaken en Studenten Services, maar we constateren dat het beter is om het niet door te zetten.’ Maex: ‘Het is tijd voor een heldere keuze. Verder bouwen aan een gezamenlijke organisatie onder één directeur achten wij niet langer gewenst.’

 

Vertrek De Valk

Tijdens de bijeenkomst is ook meegedeeld dat de huidige directeur van beide diensten, Friedo de Valk, ‘in goed overleg’ vertrekt. ‘Er is besloten de opdracht van de huidige directeur, Friedo de Valk, in te trekken.’ Een interim-directeur zal ‘zo snel mogelijk’ beginnen en in samenspraak met medewerkers van beide diensten en de faculteiten en overige (centrale) diensten een organisatieplan opstellen.