Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Amaury Henderick (cc, via Flickr)
actueel

12.000 studentenkamers te weinig in Amsterdam

Henk Strikkers,
11 juli 2017 - 11:34

Er zijn in Amsterdam 12.000 studentenkamers te weinig, stelt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) in een onderzoeksrapport. Daarmee heeft de hoofdstad veruit het grootste kamertekort van Nederland.

‘De gemeente laat zien dat ze veel inspanningen verricht om dit op te willen lossen,’ stelt de LSVb in haar rapport. Desalniettemin is de studentenbond niet te spreken over het strenge verhuurbeleid voor studenten die in de particuliere sector willen huren en het tekort aan corporatiewoningen die beschikbaar zijn voor studenten.

 

Delft is volgens het rapport van de LSVb de beste stad voor studentenwoningen. Zo is het relatief makkelijk voor particulieren om een huis te verhuren aan studenten en omdat het veel kantoren ombouwt tot studentenkamers. Amsterdam staat op plek 4, achter Delft, Leiden en Nijmegen. Enschede staat onderaan de lijst.

 

Het onderzoek is uitgevoerd met medewerking van Kences, het kenniscentrum studentenhuisvesting, en Vastgoed Belang, de branchorganisatie voor particuliere vastgoedeigenaren.