Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Campagnebeeld voor Down met Dolly
actueel

HvA'ers organiseren feest voor verstandelijk beperkten

Evelien Frenkel,
26 juni 2017 - 12:01

Studenten van de minor managen van creativiteit en innovatie aan de HvA organiseren op donderdag 29 juni Down met Dolly, een feest voor verstandelijk beperkten in Disco Dolly.

HvA-student Roos Vos (23) werkt bij Disco Dolly en is een van de intiatiefnemers van Down met Dolly. Zij en acht studiegenoten zetten het feest op poten als eindproject van de minor. ‘We wilden we een feest of festival organiseren omdat we allemaal dol zijn op feestjes, maar dat is niet zo vernieuwend. Dus gingen we op zoek naar een specifieke doelgroep. Zo kwamen we uit bij verstandelijk gehandicapten.’

 

Hoewel hun eindopdracht vanuit de HvA nog moet worden beoordeeld, onder meer op mediawaarde en samenwerking, is het project voor Roos nu al een succes door alle positieve reacties. ‘Het zou natuurlijk helemaal geslaagd zijn als de mensen die komen een leuke avond hebben en het lekker druk wordt’.

 

Dat laatste is niet ondenkbaar, want Roos en haar medestudenten hebben alle woongroepen in Amsterdam benaderd per mail en telefoon om zo alle mensen die ervoor in aanmerking komen uit te nodigen. ‘De genodigden nemen een begeleider mee en daarnaast zijn er vrijwilligers’.

 

Zachtere muziek

In overleg met organisaties als Prisma, Upside van Down en Downkern heeft Disco Dolly een aantal aanpassingen gedaan. Zo zal de muziek zachter staan dan normaal, schijnen de lichten minder fel en duurt het feest drie uur. Alleen het schenken van alcohol bleef een discussiepunt. ‘De ene organisatie raadde het ons af, de ander raadde het ons aan. Uiteindelijk serveren we gewoon drank omdat we vinden dat het bij een feestje hoort. Maar de staf houdt het drankgebruik nauwlettend in de gaten.’

 

Bezoekers van het gratis evenement Down met Dolly kunnen om 19.00 terecht bij Disco Dolly en worden onthaald met een rode loper.

Lees meer over