Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Afstudeerders van Onderwijs & Opvoeding hebben snelst een baan

Willem van Ewijk,
16 juni 2017 - 10:36

Als je aan de Faculteit Onderwijs & Opvoeding studeert, hoef je je weinig zorgen te maken of je straks wel een baan hebt. Het lukt bijna iedereen (98 procent) om binnen een jaar na het afstuderen werk te vinden.

Van de afgestudeerden van die faculteit lukt 87 procent dat zelfs binnen drie maanden.

 

Op de Faculteit Techniek zit je bijna net zo goed als bij Onderwijs & Opvoeding: 86 procent van de afgestudeerden heeft na drie maanden een baan, en 98 procent na een jaar.

 

Als je overweegt om nog van studie te veranderen – ongeveer een op de vijf eerstejaars aan de HvA doet dat – bekijk hieronder dan eerst nog het grafiekje met baankansen bij de verschillende faculteiten. Maastricht University zocht het allemaal uit door met afgestudeerde hbo’ers te praten voor de jaarlijkse ‘Hbo-monitor’.

 

 

Het zal je niet verbazen dat je snel een baan hebt na bijvoorbeeld de pabo. Het lerarentekort loopt de komende jaren alleen maar op. Dat betekent niet dat je ook veel geld verdient.

 

Wil je geld verdienen, dan moet je rechten studeren wordt vaak gezegd. Gek genoeg doen ze het aan de Faculteit Maatschappij en Recht wat minder. 30 procent heeft na drie maanden nog geen baan. Dat komt misschien wel omdat veel rechtenstudenten doorstuderen aan de universiteit om advocaat te kunnen worden.

 

Uit de hbo-monitor blijkt dat sowieso een groot deel van de hbo-studenten na hun afstuderen een nieuwe studie gaat doen.

Aan de Hogeschool van Amsterdam zit je trouwens wel goed als je na je afstuderen meteen aan de slag wil. Gemiddeld 83 procent heeft binnen een paar maanden werk, en dat is meer dan het gemiddelde van andere hogescholen in de Randstad. Hoe dat zit zie je hieronder.