Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Monique Kooijmans
actueel

Studenten terughoudend voor betalen per studiepunt

Jasmijn Van Raemdonck,
2 juni 2017 - 16:13

De aanmeldperiode voor het flexstuderen is voorbij. In mei meldden 335 studenten zich aan voor de pilot om collegegeld te betalen per vak dat je volgt. Van hen zullen er 238 studenten komend academisch jaar starten met het experiment.

Van 8 tot 31 mei konden studenten van twaalf verschillende bachelor- en masteropleidingen zich aanmelden voor de proef met flexstuderen. Op de eerste inschrijvingsdag meldden 208 studenten zich hiervoor aan. De rest van de maand groeide dit aantal lichtjes.

 

Ondanks het beperkte aantal aanmeldingen, konden toch niet alle 335 studenten starten met het experiment. ‘Voor elke opleiding werd op voorhand een maximum aantal inschrijvingen vastgelegd. Dat komt voor elke opleiding overeen met 20 procent van het totaal aantal inschrijvingen van vorig jaar,’ meldde Arne Brentjes, projectleider van de pilot, begin mei.

 

Bij de bacheloropleidingen economie & bedrijfskunde, fiscale economie en masteropleidingen onderwijskunde en sociologie was de interesse voor flexstuderen groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Daar werden studenten uitgeloot. Ook vielen er geïnteresseerde studenten af omdat zij niet voldeden aan de voorwaardenZo mochten studenten niet normaliter het instellingsgeld moeten betalen en mochten ze geen bindend negatief studieadvies krijgen.. Daardoor werden er uiteindelijk 238 studenten geplaatst. Zij zullen volgend jaar beginnen met collegegeld betalen per vak dat ze volgen.