Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Overname lerarenopleiding Inholland door HvA nog geen gelopen zaak

Willem van Ewijk,
22 mei 2017 - 13:11

De medezeggenschapsraad van de Hogeschool Inholland vindt dat ze niet goed betrokken is bij haar besluit om de lerarenopleiding naar de HvA te verplaatsen. De raad zegt bovendien het besluit alsnog te kunnen blokkeren.

Eerder deze maand werd bekend dat de Hogeschool Inholland vanaf september nieuwe studenten voor de tweedegraads lerarenopleidingen naar de HvA gaat verwijzen en daarna met de opleidingen zal stoppen met de opleidingen. De twee hogescholen besloten om samen te werken om op de relatief dure lerarenopleidingen te besparen.

 

Geen formeel besluit

Maar volgens de medezeggenschapsraad van Inholland is het nog niet zeker dat dit gaat gebeuren. Voorzitter Norbert Landers zegt dat het College van Bestuur de afspraken te vroeg naar buiten heeft gebracht. ‘Het CvB had nog geen formeel besluit genomen over dit ingrijpende voornemen,’ staat te lezen in de nieuwsbrief van de raad.

 

Met de uitvoering van de plannen is al begonnen. Zo zijn aanstaande studenten al gebeld om ze over te halen hun aanmelding in te trekken. Volgens een woordvoerder van Inholland wilde het college studenten de gelegenheid geven om zich voor 1 juli bij een andere hogeschool in te schrijven. Sommigen zouden dit ook hebben gedaan. ‘Daarmee is de afbouw in feite onomkeerbaar geworden,’ aldus de raad.

 

Opheffen

Toch wil de medezeggenschapsraad, die instemmingsrecht heeft op dit soort besluiten, eerst goed gaan kijken of ze zich wel in het opheffen van de lerarenopleiding kan vinden. Ze verwacht later deze week een officieel besluit voorgelegd te krijgen.