Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Inholland stoot lerarenopleidingen af en gaat doorverwijzen naar HvA

Henk Strikkers,
3 mei 2017 - 14:15

De Hogeschool Inholland gaat vanaf september nieuwe studenten voor de tweedegraads lerarenopleidingen doorverwijzen naar de HvA en daarna stoppen met de opleidingen. Dat hebben de HvA en Inholland afgesproken.

Lerarenopleidingen zijn relatief klein en daardoor duur. Ter illustratie: dit jaar stroomden er op de HvA 533 eerstejaars in bij zeventien tweedegraads lerarenopleidingen. Dat is gemiddeld 31 per opleiding, met de lerarenopleiding techniek (twee eerstejaars), de lerarenopleiding pedagogiekDe HvA laat weten dat de lerarenopleiding pedagogiek op Inholland blijft bestaan en niet wordt opgeheven. (zes eerstejaars) en de lerarenopleiding bedrijfseconomie (acht eerstejaars) als negatieve uitschieters. Op de Hogeschool Inholland liggen die cijfers nog lager (zie infographic hieronder).

 

De twee hogescholen hebben nu besloten om samen te werken om zo kosten te besparen. Dat is een uitdrukkelijke wens van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

 

Andere hogeschool

Studenten die op dit moment al studeren bij Inholland kunnen hun studie daar afronden. De Hogeschool Inholland laat bij monde van persvoorlichter Karlien de Bruin weten dat de hogeschool ‘het gesprek aan gaat’ met studenten die zich voor volgend jaar voor een tweedegraads lerarenopleiding aldaar hebben ingeschreven. ‘De bedoeling is dat die studenten naar de HvA gaan.’ Studenten kunnen zich echter ook nog aanmelden voor een andere hogeschool, zegt ze.