Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

De Key bouwt 69 studentenstudio’s op Amstelcampus

Henk Strikkers,
1 mei 2017 - 15:49

Woonstichting De Key heeft vorige week het hoogste punt bereikt van de bouw van 69 studentenstudio’s op de Amstelcampus. De woningen die de naam Amstelcampus Leeuwenhoek krijgen, moeten deze zomer klaar zijn.

De 69 zelfstandige studentenstudio’s worden gebouwd aan de Eerste Boerhaavestraat en gaan uitkijken op het Kohnstammhof. De studio’s zijn ongeveer 21 vierkante meter groot en geheel zelfstandig. HvA-studenten krijgen voorrang op de woningen. ‘We bouwen echt voor de HvA en de Amstelcampus,’ stelt De Key-woordvoerder Daan Jansen. ‘Daarom hebben HvA’ers voorrang.’

 

Bijna zeshonderd euro

De studio’s zijn met een kale huurprijs van 586 euro aan de prijzige kant, maar de bewoners hebben wel recht op huurtoeslag laat verhuurder De Key weten. ‘Daarvoor moeten ze wel ouder zijn dan 23 jaar,‘ benadrukt woordvoerder Jansen. ‘Het is ook wel logisch dat zij uiteindelijk in de studio’s komen, omdat zij al wat meer inschrijftijd hebben,’ zegt hij.

 

Huurtoeslag

Er zit echter nog een addertje onder het gras. De VVD, de grootste partij in de Tweede Kamer, stelde in het partijprogramma dat het de huurtoeslag voor studenten wilde afschaffen. Het is dus de vraag wat het nieuwe kabinet gaat doen met die huurtoeslag en of de daadwerkelijke bewoners daarvan gaan kunnen profiteren.