Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Studenten en medewerkers kunnen meepraten op denkmee.uva.nl

Dirk Wolthekker,
12 april 2017 - 12:23

Vanaf vandaag kun je online meepraten over belangrijke zaken op de UvA. De UvA is een nieuw en interactief platform gestart voor wat wordt genoemd ‘interactieve beleidsvorming’.

Op denkmee.uva.nl worden allerlei thema's geplaatst waar studenten en medewerkers over kunnen meepraten. Het UvA-platform is bedoeld ‘voor het aanscherpen van een beleidsstuk of het ontwikkelen van een plan’, zo laat de UvA weten. Het gaat enkel om meepraten en meedenken, laat de UvA weten. Er worden geen stemmingen georganiseerd en het gaat niet om meebeslissen.

 

Wie zich registreert kan vanaf nu direct meepraten over de opleidingscommissies die in september worden hervormd. Die commissies krijgen als gevolg van de Wet versterking bestuurskracht meer te zeggen, maar hoeveel meer en hoe die commissies precies worden ingericht kan per universiteit of hogeschool verschillen.

 

Transparantie

De portal staat open voor iedereen met een @uva-mailadres, een mailadres bij het AMC of Acta of een ovu-account. Het is een afgesloten intranet waar iedereen documenten kan inzien, visies kan delen en reacties kan achterlaten. Door de verplichte registratie zijn anonieme reacties uitgesloten. ‘Omdat transparantie een belangrijk uitgangspunt is van het platform, is het niet mogelijk anoniem te reageren,’ laat de UvA weten.

 

De nieuwe meedenkportal is een pilot die tot eind dit kalenderjaar actief is, daarna wordt geëvalueerd of het moet blijven bestaan.