Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Het nieuwe logo van HvASamen
actueel

Partijen HvAnders en HvASociaal worden HvASamen

Steffi Weber,
9 december 2016 - 09:55

HvASociaal en HvAnders, de dit jaar opgerichte medezeggenschapspartijen aan de HvA, fuseren en gaan samen verder als HvASamen. De partijen bleken over veel zaken hetzelfde te denken, zo maakten de voorzitters Bram Buskoop en Achraf El Johari gisteren bekend. Daarmee houdt de HvA nog maar één partij over.

Anders dan de UvA kent de HvA geen partijenstelsel voor de medezeggenschap. Daar wilden de in mei opgerichte partijen verandering in brengen. De invoering van een partijenstelsel blijft ook het belangrijkste speerpunt van HvASamen, zegt Bram Buskoop, oprichter en voormalig voorzitter van HvAnders.

 

De nieuw opgerichte partij wil zich verder inzetten voor een uitgebreid diversiteitsbeleid – het stokpaardje van HvASociaal – en democratisering, een belangrijk punt van HvAnders. Ook wil de partij zich hard maken voor ‘meer binding tussen studenten, medewerkers en alle vormen van medezeggeschap,’ valt in een persbericht te lezen.

 

Opgericht op zelfde dag

HvASociaal werd in mei opgericht met de hulp van leden van UvASociaal. ‘De medezeggenschap binnen de HvA is versplinterd, waardoor de belangen van studenten en staf niet goed worden behartigd. Een partijenstelsel zou daar verandering in brengen,’ zei UvA-student en oud-voorzitter van UvASociaal Moataz Rageb destijds tegen Folia.  

 

Slechts enkele uren na de presentatie van HvASociaal werd er een tweede partij in het leven geroepen. HvAnders was volgens mede-initiatiefnemer Bram Buskoop al een tijdje in de maak en besloot zichzelf te presenteren nadat HvASociaal eerder op de dag haar oprichting bekend had gemaakt.

Lees meer over