Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Sam Hames (cc, via Flickr)
actueel

CMR wil geen vertrouwelijke stukken meer ontvangen

6 december 2016 - 17:04

De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) van de HvA heeft vandaag besloten het College van Bestuur en de Raad van Toezicht een verzoek te sturen om de rest van dit academisch jaar geen vertrouwelijke documenten of stukken onder embargo meer te ontvangen. De raad kan de vertrouwelijkheid van die stukken niet waarborgen, vindt hij zelf.

Vorige week ontstond ophef nadat bleek dat de Raad van Toezicht een vertrouwelijk document aan de CMR had gestuurd over de salariëring van het nieuw te benoemen College van Bestuur van de hogeschool. De medezeggenschapsraad werd gevraagd daarover pas met haar achterban te communiceren op het moment dat hij had ingestemd. Raadslid Bram Buskoop vond dat ‘te gek voor woorden’. ‘Studenten hebben er recht op te weten waar hun collegegeld aan wordt besteed,’ stelde hij.

 

Dat schoot echter bij een aantal van zijn collega-raadsleden in het verkeerde keelgat. Na een heftige discussie over groepsgevoel en soloacties stemden twaalf van de 23 aanwezige CMR-leden op voorstel van Willem Brouwer in met een verzoek om niet langer stukken te ontvangen die zij niet mag delen met haar achterban. Negen leden, waaronder Buskoop, stemden uit protest tegen de gang van zaken blanco, twee leden onthielden zich van stemming.

 

Of het College van Bestuur en de Raad van Toezicht aan het verzoek gaan voldoen is de vraag. Het is een goede gewoonte om gevoelige stukken, bijvoorbeeld wanneer deze over personen of sollicitatieprocedures gaan, vertrouwelijk te delen met de medezeggenschap. De HvA zit nu in zo’n sollicitatieprocedure voor een vicevoorzitter.