Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Leontine Heesters
actueel

STA wint Gouden Lam voor beste voorstelling

Laura Cardona,
5 november 2016 - 14:48
Betreft
Deel op

In Crea werden gisteravond de Gouden Lammeren voor het studententheater uitgereikt. Grote prijswinnaar dit jaar was Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) die met haar musical Spring Awakening drie Gouden Lammeren en een bijzondere vermelding in de wacht sleepte.

Vanuit het hele land waren leden van de verschillende theaterverenigingen afgereisd naar Amsterdam voor de Lost-awards. De Landelijke Organisatie Studententheaterverenigingen (Lost) organiseert jaarlijks deze awardshow waarvoor aangesloten verenigingen over het hele land één voorstelling nomineren. In een nokvol Crea was de spanning te snijden over wie er dit jaar met de felbegeerde awards naar huis zou gaan.

 

Voor STA! en haar acteurs kon het geluk niet op, zo bleek. Jascha Dikker kreeg een eervolle vermelding voor het vertolken van maar liefst negen personages in één voorstelling. Geheel tegen zijn eigen verwachting in won Ruben Spek bovendien het Gouden Lam voor beste zanger. ‘Het was de eerste keer dat ik ooit voor een publiek zong,’ zei hij na het ontvangen van zijn prijs.

 

Ruben de Roos kreeg de eer van beste acteur die hij met een heuse speech in ontvangst nam. Als hoogtepunt ging het Gouden Lam voor beste voorstelling naar de STA!-voorstelling Spring Awakening. ‘Het is mooi dat met deze prijs de groep in zijn geheel heeft gewonnen,’ vertelt Leontine Heesters na afloop. Zij was onderdeel van het productieteam.

 

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Laura Schomaker (STA!)
Scene uit Spring Awakening

Theatervereniging Cuculum in Leiden kreeg twee Gouden Lammeren voor haar voorstelling Ik en ook de Maastrichtse vereniging Alles is Drama mocht met twee gouden lammeren terug, waaronder die voor beste actrice. Die prestigieuze prijs ging naar Erica Piasecka voor haar rol in de Courting Wolves.

Lees meer over