Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: cyclonebill (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

‘UvA’ers willen Hollandse pot, HvA’ers willen snacken’

Henk Strikkers,
18 oktober 2016 - 16:58

Gezond, mediterraan en Aziatisch. Dat zijn de drie cuisines die de UvA- en HvA-medewerkers het liefst blieven. Dat blijkt uit een eerste voorlopige analyse van een enquête die de universiteit en de hogeschool hielden onder vijfduizend van hun studenten en medewerkers.

De enquête is de achtergrondinformatie die de nieuwe cateraar van UvA-HvA, Cormet, wil gaan gebruiken om haar nieuwe aanbod op af te stemmen. Dat zal gaan bestaan uit centra, wijken en buurten. Een centrum bestaat uit grotere restaurants die worden opgezet als foodcourt, in wijken kan wat te drinken en een kleine snack worden gehaald en bij buurten moet gedacht worden aan een koffieapparaat.

 

Het onderzoek richtte zich voornamelijk op het aanbod van de foodcourts, waar lokale ondernemers hun eigen eten mogen gaan verkopen in kleine standjes of hoekjes. Daar willen de UvA’ers en HvA’ers vooral gezond eten en de mediterrane en Aziatische cuisine proeven. Daarbij mag ook de soep niet ontbreken, geven ze aan in het onderzoek. Opvallend is dat aan de UvA ook veel behoefte is aan de Hollandse pot, terwijl HvA’ers daarnaast vooral snacks lusten.

 

Urban Jungle

Ook over de inrichting van de foodcourts verschillen UvA’ers en HvA’ers van mening. De UvA’ers willen dat de foodcourts er uit gaan zien als een groene ‘Urban Jungle’, HvA’ers hebben een voorkeur voor een ‘Urban Industrial-stijl’.

 

Op basis van deze enquête zal de afdeling Facility Services een uitgebreidere analyse per faculteit of campus uitvoeren. Die analyse zal als basis dienen voor wat Cormet per 1 januari zal aanbieden.