Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort | Nog meer gouden medailles voor HvA-Paralympiërs

Sebastiaan van de Water,
19 september 2016 - 09:20

Verrassend is het niet, knap zeker wel. Zowel Marlou van Rhijn als Jiske Griffioen hebben in het slotweekend van de Paralympische Spelen hun tweede gouden medaille behaald.

Dubbel goud

Bladebabe Van Rhijn (24) pakte na haar eerdere winst op de 200 meter sprint ook goud op de 100 meter. Haar zege op het koningsnummer kwam een stuk minder soepel tot stand dan die op de dubbele afstand. De JCU-student was na honderd meter rennen exact twee honderdsten van een seconde sneller dan de Duitse Irmgard Bensusan: 13.02 versus 13.04.


Rolstoeltennister Griffioen (31) had vorige week al goud veroverd in het enkeltoernooi door in de finale Aniek van Koot te verslaan. Dit weekend won de JCU-alumnus samen met Van Koot het dubbeltoernooi. Het eveneens Nederlandse duo Buis-De Groot moest er met 6-4 6-2 aan geloven.

 

Brons

Rolstoelbasketballer en JCU-student Mariska Beijer (25) nam eveneens een medaille mee naar huis. Met de Nederlandse damesploeg won ze brons dankzij een afgetekende zege op Groot-Britannië (76-34)


Minder geluk had UvA-student filosofie Mendel op den Orth (20). De basketballer stuitte al in de kwartfinale op de gedoodverfde favoriet: de Verenigde Staten. De Amerikanen droogden de Nederlanders met duidelijke cijfers (70-37) af.

Foto: www.goaheadeagles.nl
Teije ten Den

Ten Den scoort eerste goal voor Helmond

Teije ten Den is terug in de Jupiler League. De UvA-geschiedenisstudent promoveerde vorig seizoen met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie, en viel eind augustus zelfs nog in tegen Ajax. Daarna versterkten de Eagles hun selectie echter met nieuwe spelers, en bleek er voor Ten Den geen plek meer.

 

De spits werd daarom verhuurd aan Helmond Sport, waarvoor hij afgelopen speelweekend mocht invallen, tijdens de wedstrijd tegen VVV. Prompt schoot hij, vanaf de penaltystip, zijn nieuwe ploeg naar een 2-1 overwinning.