Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Still uit video SurfSara
actueel

Astrofysicus Selma de Mink genomineerd voor wetenschapstalent

Henk Strikkers,
23 augustus 2016 - 10:55

UvA-onderzoeker Selma de Mink is één van de 25 genomineerden voor de prijs Wetenschapstalent van het Jaar, die wetenschapsblad New Scientist dit jaar voor de tweede keer uitreikt. Vorig jaar ging de prijs naar Maaike Kroon van de Technische Universiteit Eindhoven die niet veel later naar Dubai vertrok om er een eigen instituut op te zetten.

De Mink, die werkzaam is bij het Anton Pannekoek Instituut op het Science Park, studeerde in Utrecht en werd zes jaar geleden beloond met een Hubble Fellowship van de NASA, waarmee zij een tijdlang in de Verenigde Staten werkte. Twee jaar geleden keerde ze terug naar Nederland om zelf een onderzoeksgroep op te zetten aan de UvA. Renske Keizer, werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens bijzonder hoogleraar vaderschap aan de UvA, is ook één van de genomineerden.

 

Die werden door de Nederlandse en Vlaamse universiteiten voorgedragen en vervolgens door New Scientist geselecteerd. Tot 8 september kan online worden gestemd op de kandidaten, waarna de jury met daarin onder meer HvA-rector Huib de Jong, een even zwaar wegend oordeel velt als het publiek. Op 22 september wordt de prijs uitgereikt.