Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Nico Moolenaar tijdelijk lid UvA-HvA-bestuur

Henk Strikkers,
1 juli 2016 - 11:12

Accountant en crisismanager Nico Moolenaar is door de Raad van Toezicht benoemd tot tijdelijk lid van het College van Bestuur van UvA en HvA. Zijn portefeuille wordt bedrijfsvoering & financiën van de HvA.

De functie van Nico Moolenaar werd voorheen vervuld door Hans Amman. Hij was vicevoorzitter en portefeuillehouder bedrijfsvoering & financiën van zowel UvA als HvA, maar diende dit voorjaar zijn ontslag in. Dat deed hij na een conflict met de Raad van Toezicht over de samenwerking tussen UvA en HvA. Amman zegde toe tijdelijk de financiële zaken van de UvA te willen blijven regelen, maar voor de HvA moest een nieuwe kandidaat worden gezocht.

Foto: LinkedIn
Nico Moolenaar

Dat is nu tijdelijk Nico Moolenaar geworden. Moolenaar is afgestudeerd econoom en accountant en werkte de laatste jaren als crisismanager bij een groot aantal bedrijven als interimbestuurder. Onder meer beddenfabrikant Swiss Sense, autobandenproducent Vredestein en consultingbedrijf ConQuaestor behoorden tot zijn klanten.

 

Moolenaar is benoemd in een tijdelijke constructie, zo laat HvA-woordvoerder Paul Helbing weten. Er gaat geworven worden voor een nieuw lid voor de langere termijn, maar dat kan volgens Helbing nog wel een half jaar duren.