Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Pexels.com
actueel

Onderhandelingen cao universiteiten lopen vast

Nina Schuyffel,
27 mei 2016 - 14:54

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor Nederlandse universiteiten zijn vastgelopen omdat werkgevers en werknemers het niet eens worden over de arbeidsvoorwaarden. De werknemersorganisaties FNV, CNV Overheid, VAWO/CMHF en AC-FBZ stellen het overleg voorlopig uit. Dat schrijft de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) op haar website.

'De werknemersorganisaties willen de maand juni gebruiken om hun achterbannen te raadplegen,’ aldus het persbericht. Ondanks meerdere loonverhogingen zouden zij nog niet tevreden zijn. De bonden willen daarom ‘op sectorniveau afspraken maken over werkdruk, duurzame inzetbaarheid en loopbaanbeleid’ alvorens over te gaan op een akkoord.

 

Hoewel de VSNU het er niet over oneens is dat problemen als werkdruk en loopbaanbeleid moeten worden aangepakt, schrijft de vereniging dat voor ‘de uitwerking van deze thema’s’ de verantwoordelijkheid bij de instellingen zelf ligt.

De huidige cao loopt tot 1 juli 2016. Indien er voor die tijd geen nieuwe cao wordt gesloten, blijft de huidige cao van kracht. Het is nog niet duidelijk wanneer de onderhandelingen worden hervat.