Foto: FIG
actueel

Sport Kort | Student Cruyff University wint Afrikaans kampioenschap

Sebastiaan van de Water,
29 maart 2016 - 08:44

Een paar dagen na het overlijden van Johan Cruijff heeft de door hem opgerichte HvA-opleiding, de Johan Cruyff University, temidden van alle treurnis ook goed nieuws te melden. Sherine El Zeiny, studente aan de JCU, won dit paasweekend twee gouden medailles veroverd bij het Afrikaans kampioenschap turnen.  

Ze heeft lang moeten vechten tegen blessures en ziekte, maar Sherine El Zeiny (25) is terug in topvorm. Afgelopen week nam ze namens haar moederland Egypte deel aan het Afrikaans kampioenschap turnen in Algerije. Daar ging het voortreffelijk voor de in Alphen aan de Rijn geboren HvA-studente. Niet alleen won ze goud op het teamonderdeel, ook individueel bleek ze op de meerkamp de beste turnster van allemaal. 

 

Gezien haar prestaties, lijkt de kans groot dat El Zeiny door de Egyptische bond aangewezen zal worden om acte de présence te geven op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer. De turnster deed in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen) ook al mee aan de Spelen.

 

Flying Penguins heersen in Amsterdam
Voor honderden studenten stond het paasweekend in het teken van het UUT: het jaarlijkse University Ultimate Tournament. Ultimate is een teamsport, gespeeld op gras, waarbij geen bal maar een frisbee als speelobject dient. Zoals gewoonlijk presteerde de organiserende club, NUTS uit Amsterdam, met een twaalfde plek niet erg sterk tijdens het internationale toernooi. De winst ging, net zoals tijdens de vorige twee edities, naar de Flying Penguins uit Leuven.


HvA-student mag roeien in Rio
Govert Viergever (26) kan opgelucht ademhalen. De HvA-student sport, management & ondernemen weet sinds gisteren dat hij definitief naar de Olympische Spelen van Rio mag. Viergever maakte deel uit van een grotere groep roeiers die allemaal in aanmerking kwamen voor een plaats in de vier-zonder-stuurman. Tijdens een trainingsstage moesten de genomineerden hun kwaliteiten bewijzen. De roeibond maakte gisteren bekend dat Viergever daarin is geslaagd. Ook UvA-alumnus Vincent van der Want (rechten) kreeg een plek toebedeeld in de vier-zonder.

Lees meer over