Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
opinie

Groene lenterisotto met asperges en tuinbonen-doperwtensaus

Tristan van Hoolwerff,
4 juni 2015 - 12:42
Deel op
Risotto is dat heerlijke gerecht dat in een Italiaans restaurant altijd een verleidelijke keuze is. Maar zelfs als je van plan bent om de keukenprins(es) uit te hangen, oogt dat vermoeiend bewerkelijk. We kunnen wel zeggen dat het zo gemakkelijk is als het bestellen van een pizza, maar dan zouden we liegen.

Je vrienden, familie of ander gespuis dat aan tafel schuift zal je wel eeuwig dankbaar zijn als je onze groene risotto voorschotelt. Het is heerlijk, smeuïg en vol van smaak. Het is elke zweetdruppel in de keuken waard, dus laat thuisbezorgd maar thuis en zet je kookplaat aan.

Lenterisotto
Groene lenterisotto met tuinbonen-doperwtensaus | hoofdgerecht | vegetarisch | 4 personen | 1 uur

Ingrediënten
400 gram risottorijst
350 gram groene asperges
200 gram doperwten, plus wat extra voor door de risotto
200 gram tuinbonen
1 citroen
1 knoflookteentje, fijngesneden
1 liter tuinkruiden- of groentebouillon
+/- 4 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Blender of mixer
2 kookpannen

Doe de doperwten, tuinbonen, knoflook, olijfolie en het sap van 1 citroen in een blender. Mix alles tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 5 à 6 minuten beetgaar. Laat de asperges afkoelen en snij ze in stukjes. Kook in een andere pan de risotto in de bouillon volgens de verpakking. Voeg zodra de risotto klaar is de stukjes asperge, wat extra erwten en de tuinbonen-doperwtensaus toe. Mix alles door elkaar en voilà.

Serveertips
Voor een knapperige bite voegen wij uitgebakken runderrookvleesreepjes aan het gerecht toe.

Variatie
Heb je geen zin in risotto? Dan kun je natuurlijk ook gewoon pasta of quinoa gebruiken.