Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Katharina Andresen (Instagram)
actueel

Noorse miljardair woont op 24 vierkante meter op Science Park

Daan van Acht,
3 maart 2016 - 12:08

De Noorse Katharina Andresen (20) is de op een na jongste miljardair ter wereld, die een leven leidt bestaande uit luxe cruises, kunstverzamelingen en designerhandtassen. Ze is sinds vorig jaar ook student Social Science aan het Amsterdam University College en daar woont ze nu op een kamertje van 20 vierkante meter. Een kleine cultuurshock, zo blijkt op haar Instagram-account.

Andresen heeft het goed getroffen; net zoals haar jongere zus Alexandra, die overigens de jongste miljardair ter wereld is, is ze sinds kort bezitter van 42 procent van de aandelen van haar vaders bedrijf Ferd. Sinds ze dit jaar zo'n groot aandeel in haar vaders bedrijf kreeg zijn Britse en Amerikaanse media vol op haar Instagram gedoken. Daarop zien we haar bijvoorbeeld feesten op luxe zeiljachten of met haar gebruinde vriend.

Foto: Katharina Andresen (Instagram)
Katharina's kamer op het Science Park. 'Quite small, but my mother and I made the best of it,' zegt ze erover

Vorig jaar besloot Andresen met een studie Social Science aan het Amsterdam University College te starten. Alle AUC-studenten zijn tijdens hun studie verplicht om in relatief kleine studentenkamers op de Science Park-campus te wonen, nogal een verschil met het leven dat ze leidt in Noorwegen. Toch lijkt ze er prima mee om te gaan. Op Instagram plaatste ze eerst een foto dat ze woonde in een ‘small shitty student dorm’. Niet veel later stuurde ze een foto met ‘Quite small, but my mother and I made the best of it’.

 

Dit bericht is aangepast..