Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA struikelt over suggestieve Super Tuesday-poll

Daan van Acht,
1 maart 2016 - 13:32

Wat een goedbedoelde peiling naar de mening van HvA-studenten had moeten zijn, is uitgelopen op een misser. De positieve reacties waren immers gekoppeld aan de Democratische presidentskandidaten en de Republikeinen moesten het doen met een ‘Haha’ en een ‘Angry’-gezicht. Dat leidde snel tot reacties als ‘DDR-poll’, ‘Bizar’, en ‘Lekker objectieve poll’, waarna de poll weer snel werd verwijderd.

Thijs van de Reep, sinds een paar maanden de social media manager van de HvA, betreurt het falen van de poll. Hij poogde op ‘een ludieke manier’ de voorkeuren van HvA’ers te peilen in het kader van Super Tuesday, een van de belangrijkste momenten uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. ‘Het was mooi geweest als er inhoudelijk op de poll was gereageerd, in plaats van op de vorm,’ zegt Van de Reep.

 

Hij geeft aan simpelweg willekeurige emoticons aan de vier presidentskandidaten waarop kon worden gestemd te hebben gekoppeld. Een duimpje omhoog voor Hillary Clinton, een hartje voor Bernie Sanders, een lachende emoji voor Ted Cruz en een boze voor Donald Trump.

 

Een nieuwe peiling over de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaat de HvA niet plaatsen. ‘Er is geen andere manier om het wel goed te doen,’ vertelt Van de Reep. Hij zegt wel dat de HvA in de toekomst van plan is vaker de mening van haar studenten te peilen, zoals eerder al met betrekking tot de scooteroverlast werd gedaan. Of die succesvol zullen zijn, moet nog blijken. Slechts enkele tientallen studenten stemden op hun favoriete presidentskandidaat.

Lees meer over