Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Hoogleraar onderwijskunde Geert ten Dam/Folia
actueel

Hoogleraar Geert ten Dam Kroonlid SER

Dirk Wolthekker,
21 december 2015 - 16:58
Betreft
Deel op

Hoogleraar onderwijskunde Geert ten Dam is door het kabinet voorgedragen als Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Zij was tot en met vorig jaar voorzitter van de Onderwijsraad.

Geert ten Dam (1958) studeerde sociale wetenschappen aan de UvA en promoveerde enige jaren later aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoeksinteresse ligt vooral op het vlak van de sociale kwaliteit van het onderwijs. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar burgerschap en onderwijs.

 

Op dit moment is zij lid van het Platform Onderwijs2032, dat in opdracht van staatssecretaris Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) een advies voorbereidt over toekomstgericht onderwijs. Andere Kroonleden van de SER die zijn verbonden aan de UvA zijn de hoogleraren Barbara Baarsma, Louise Gunning en Mirjam van Praag. Plaatsvervangende Kroonleden verbonden aan de UvA zijn de hoogleraren Aukje Nauta en Evert Verhulp.

 

De SER adviseert regering en parlement over de hoofdlijnen van het sociaaleconomisch beleid. De leden van de SER worden gekozen door werkgevers- en werknemersorganisaties en daarnaast door de Kroon. Leden worden telkens benoemd voor twee jaar.

Lees meer over