Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Allan Edens
actueel

Folia 13/14 is uit

Mirna van Dijk,
15 december 2015 - 07:42

Het was een bewogen jaar voor UvA en HvA. Tussen al het rumoer waren mensen die opvielen. Omdat ze een ander, eigen geluid lieten horen. Zich voor de goede zaak inzetten. Het hoofd koel hielden. De redactie heeft een lijst gemaakt van tien spelers die afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt. Sicco de Knecht is Folia’s man van het jaar. Een intelligent debater, altijd een heer, die strijdvaardig en standvastig the wind of change zoals hij die voor zich ziet blijft aanjagen. In Folia deze week een portret van De Knecht en de andere negen genomineerden.

Het afgelopen jaar was ook het jaar waarin we afscheid namen van Emma Curvers als columnist. Zij laat in deze Folia nog een keer van zich horen, want ze zoekt een opvolger. Wil jij in het nieuwe jaar Folia’s studentcolumnist worden? Lees dan Emma’s oproep.


Hoe beleefden Parijse studenten de afgelopen maand? Hoe is de stad eraan toe na de aanslagen? Folia-redacteur Willem van Ewijk woonde vroeger in Parijs en ging terug, sprak er zijn oude vrienden en liep door zijn oude buurt. ‘Je kunt niet altijd bang blijven,’ zegt zijn vriend Rodrigo, die het eerst ‘helemaal had gehad met Parijs’.

 

Student kunstmatige intelligentie Camiel Verschoor werd deze zomer gearresteerd in Mozambique, nadat hij een middag testvluchten met zijn drones had uitgevoerd. Hij ontwikkelde met zijn bedrijfje Dutch UAS drones waarmee stropers kunnen worden opgespoord. Verschoor zat twee maanden vast en weet nog steeds niet waarom. In de nieuwe Folia zijn verhaal. ‘Je bent een pion in een systeem dat je niet begrijpt.’

 

Verder in de nieuwe Folia onder meer het jaar in foto’s, het grote UvA-HvA-ganzenbordspel en de mannen van Lekker Stereotyperen die je vertellen hoe je een trendsetter wordt in 2016.

Lees meer over