Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Bill Brine (CC)
actueel

Sport Kort | Amsterdam Lions te sterk voor Keizerstad Kannibalz

Sebastiaan van de Water,
30 november 2015 - 07:22
Betreft
Deel op

Wat hebben de Keizerstad Kannibalz, de Domstad Devils en de Tilburg Titans met elkaar gemeen, afgezien van een sterk staaltje alliteratie?

Evenals de Wageningen Warriors en de Groningen Gladiators zijn de Kannibalz, de Titans en de Devils namen van lacrosse-verenigingen. Lacrosse is een ruige mix van hockey en American Football, waarbij spelers de bal kunnen vangen en werpen met een netje dat aan een stick vast zit.

 

De Nederlandse hoofdklasse van deze sport wordt aangevoerd door de heren van de Amsterdam Lions, een niet allitererend lacrosseteam bestaande uit hoofdstedelijke studenten. De Lions zijn er tijdens de eerste seizoenshelft zelfs in geslaagd om al hun wedstrijden te winnen. Bij de dames staan de Lions op een tweede plaats. Deze ranglijsten zullen de komende tijd bijzonder stabiel blijven, want bij Lacrosse kennen ze een winterstop van liefst vier maanden lang. En die winterstop is inmiddels begonnen.

 

Acht zeges voor Eline Rentier bij Memorial de Martinengo
Eline Rentier heeft zich gisteren in Bratislava aardig laten gelden. De UvA-studente Future Planet Studies veroverde in de hoofdstad van Slowakijke een tiende plek bij de Memorial de Martinengo, 's werelds grootste schermtoernooi voor junioren. Alleen al het onderdeel waar Eline aan meeded - de dames floret - kende 149 deelneemsters uit 24 verschillende landen.

 

Eline (19) gooide hoge ogen door in de poulefase haar zes tegenstanders een voor een te verslaan in een persoonlijk duel. Ook de eerste twee knock-out duels wist ze overtuigend te winnen. Pas in haar negende partij leed Eline haar eerste, maar fatale, nederlaag. De UvA-studente moest haar meerdere erkennen in de Hongaarse Flora Pasztor, die later de finale zou verliezen. 


Eline won eerder dit jaar de SISTA Cup in Amsterdam, en kroonde zich in 2015 met haar floret tevens tot Nederlands kampioen.


Spons blijft zich volzuigen met overwinningen 

De Amsterdamse studenten zwemmers van Spons zijn ook dit jaar ongenaakbaar. Spons won in oktober al het eerste zwemtoernooi van het seizoen en toog dit weekend met een paar dozijn leden naar Leiden om die prestatie te evenaren. Dat ging echter niet zo eenvoudig als gehoopt. De zwemmers van de Groningse concurrent de Golfbreker dwongen de Sponsies tot het uiterste. Maar aan het eind van de dag mochten de Amsterdammers de trofee in de lucht houden. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt ook dit seizoen het eindklassement een prooi voor Spons te worden. 

Lees meer over