Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Lichte stijging aanmeldingen HvA, dalende cijfers bij UvA

Daniël Rommens,
8 mei 2015 - 13:12
Het aantal aanmeldingen voor de HvA is met 2,5 procent gestegen ten opzichte van 2014. De UvA heeft juist 2,8 procent minder aanmeldingen binnengekregen. Die cijfers zijn inclusief studenten die zich bij meerdere opleidingen hebben ingeschreven.

'Veel aankomend studenten weten rond deze periode nog niet precies wat ze willen gaan studeren,' meldt de hogeschool in een persbericht. 'Wat we zien in de afgelopen jaren, is dat steeds meer aankomende studenten zich aanmelden voor meerdere opleidingen,' zegt een persvoorlichter van de UvA. De uiterste inschrijfdatum voor aankomend studenten was op 1 mei, zodat hogescholen en universiteiten de tijd hebben voor een studiekeuzecheck. Naast deze check bieden de HvA en de UvA verschillende trajecten aan om toekomstige studenten te helpen bij een goede studiekeuze.

De UvA heeft enkele aanmelders extra tijd gegeven voor de aanmelding, omdat zij problemen hadden met de aanmelding via Studielink en Digid. Daarom benadrukt de universiteit dat de cijfers nog niet definitief zijn. Zowel de HvA als de UvA hebben bovendien pas in oktober een duidelijk beeld van het daadwerkelijke aantal nieuwe studenten. De inschrijving is pas compleet als de student zijn collegegeld heeft betaald.

Klik hier voor meer informatie over de studiekeuzecheck van de UvA en hier voor de HvA.

17.44u: Dit bericht is aangepast na het verkrijgen van nieuwe informatie over de aanmeldingen van de UvA.