Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sefa en Mei leveren kieslijst te laat in

Dirk Wolthekker,
14 april 2015 - 16:10
Studentenpartijen Sefa en Mei waren gisteren te laat met het inleveren van hun kieslijsten voor de studentenraadsverkiezingen van 7 mei. Desondanks kunnen ze waarschijnlijk gewoon meedoen aan de verkiezingen.

Alle studentenpartijen die aan de verkiezingen mee willen doen moesten gisteren voor vijf uur ’s middags hun kieslijsten inleveren bij het centraal stembureau van de UvA. Volgens opgaaf van het Centraal Stembureau (CSb) waren twee partijen te laat: Sefa, de facultaire partij van Faculteit Economie & Bedrijfskunde, leverde om vijf over vijf in, de UvA-brede partij Mei was er om vijf voor half zes. Partijen die willen deelnemen aan de studentenraadsverkiezingen moeten hun lijsten ‘in persoon’, dus fysiek, inleveren bij het CSb. Dat zetelt normaal gesproken in het Maagdenhuis , maar moest vanwege de bezetting uitwijken naar het PC Hoofthuis.

'Het gebeurt bijna elk jaar'
‘Onder voorbehoud van goedkeuring door de voorzitter van het CSb denk ik dat beide partijen toch gewoon mee kunnen doen,’ zegt Jacqueline Groot Antink, secretaris van het CSb. ‘Het zijn uitzonderlijke omstandigheden momenteel.’ Afgezien daarvan denkt Groot Antink dat er ook niet veel andere keus is dan de partijen toch mee te laten doen. ‘Als we partij Mei zouden uitsluiten zou er een groot probleem ontstaan, want die doet in vrijwel alle kiesdistricten mee. Dan zou er wel erg weinig te kiezen zijn. Het gebeurt bijna elk jaar dat er partijen te laat zijn, dus daar moeten we volgend jaar wel iets aan doen.’

Mei-lijsttrekker voor de centrale studentenraad Pim Kelders. Mei-lijsttrekker voor de centrale studentenraad Pim Kelders.

De – tot nu toe – grootste studentenpartij van de UvA – partij Mei – heeft inmiddels een lijsttrekker gekozen voor de centrale studentenraad. Het gaat om rechtenstudent Pim Kelders. Hij heeft bij de verkiezing tot lijsttrekker gezegd zich vooral te willen richten op samenwerking. ‘De samenwerking tussen studenten onderling en docenten moet beter. Mijn indruk is dat er teveel wordt gedacht in verschillen. Bij een academische gemeenschap die gezamenlijk optrekt kunnen we veel meer bereiken. Ik zou graag een verbindende rol willen spelen tussen alle partijen die op dit moment hun stem laten horen.’
Lees meer over