Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

SIS UvA-team gaat werken aan verbeterpunten

Dirk Wolthekker,
7 december 2011 - 09:52
Het SIS UvA-team Luuc Bruyning en Theo Bakker, dat op 5 december  ‘een goed gesprek’ heeft gehad met studentenpartij Mei over het functioneren van het nieuwe student informatie systeem SIS, zegt dat het nieuwe systeem ‘goed werkt’, maar dat er inderdaad nog wel ‘verbeterpunten’ zijn.  Het team, dat tot half december in functie is, gaat daar nog aan werken. Mei had afgelopen week een persiflage site gelanceerd waarin allerlei onvolkomenheden van het SIS aan de kaak werden gesteld.

‘Het is duidelijk een complex systeem,’ zegt Bruyning, ‘Maar geen falend systeem.  Kijk alleen al naar het aantal vakaanmeldingen: 183.000 sinds juni. Daarnaast 200 diplomaprints sinds 15 november. Het loopt als een trein.’ In het SIS kunnen studenten zich niet alleen inschrijven voor bepaalde vakken, maar ook hun cijfers bijhouden en zien hoe ver ze van hun diploma verwijderd zijn. In zekere zin is het een modernere en uitgebreidere versie van Studieweb.

Studieweb
‘Studie Web ging vaak down, dat is in alle testen die we met SIS hebben uitgevoerd niet gebeurd,’ zegt Theo Bakker. ‘Afgelopen voorjaar hebben we veel testen van het systeem uitgevoerd met studenten. Toen kwamen ze er zonder hulp niet uit. Nu wel. Waar het studenten natuurlijk vooral om gaat is wat ze zien als ze voor het scherm zitten. Daar zitten inderdaad nog een aantal onvolkomenheden in, waar we aan werken, want het is tijd voor een volgende stap.’ Zoals het SIS nu is ingericht, is er geen koppeling met de roosters en locatie van een bepaald vak. Waar je wanneer moet zijn is dan niet duidelijk, maar dat gaat veranderen.

‘Met ingang van het studiejaar 2012-2013 gaan we de roosterkoppeling invoeren,’ zegt Bakker. ‘Dat hadden we tot nu toe expres niet gedaan om niet te veel ineens te doen. Verder denk ik dat me weer moeten communiceren over wat er nog aan het systeem mankeert.  De faculteiten en het Administratief Centrum moeten nu de regie over SIS gaan voeren en dat is lastig. Veel informatie, bijvoorbeeld punten vergaard in het buitenland of binnen overgangsregelingen, moeten nog een plek krijgen.’