Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: HvA
actueel

Marco Kloek is de eerste studentassessor van de HvA

Daniël Rommens,
29 juni 2017 - 13:02

Ict-student Marco Kloek (26) is vanaf 1 september 2017 studentassessor van de HvA. In die rol adviseert hij straks het College van Bestuur (CvB) van de hogeschool vanuit het perspectief van de studenten. ‘Ik kan onderwerpen inbrengen die soms te weinig prioriteit hebben, maar waar studenten wel direct last van hebben.’

‘Een hogeschool is van en voor de studenten,’ laat Kloek in een persbericht weten. Hij vindt het belangrijk dat ‘alle onderwerpen die in het CvB worden besproken ook vanuit het perspectief van studenten worden belicht’. Kloek wil ook enkele onderwerpen inbrengen, zoals roosterproblemen of het feit dat studenten soms lang moeten wachten op cijfers van tentamens en opdrachten.

 

Kloek studeert sinds 2012 aan de HvA en is al geruime tijd actief in de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR), waar hij zich onder andere bezig hield met financiën, reglementen en studentgerelateerde onderwerpen. De CMR heeft zich ingezet voor de komst van de nieuwe functie van studentassessor. Voorzitter Pieter Claeys: ‘Studentenparticipatie bij alle geledingen van de HvA is enorm belangrijk. Ook op CvB-niveau.’ De HvA is de eerste hogeschool in Nederland die die functie op CvB-niveau invult.