Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Jaws
actueel

Sport Kort | Jaws vierde keer op rij kampioen, nieuw bloed in Oude Vier

Sebastiaan van de Water,
27 maart 2017 - 10:46
Betreft
Deel op

Ongeslagen en met een positief doelsaldo van 130, hebben de Amsterdamse studenten van Jaws dit weekend het kampioenschap in de derde klasse waterpolo veroverd. Een 15-5 zege op DJK-ZAR volstond voor een vierde titel op rij.

Eén jammerlijke remise, halverwege het seizoen, vormde voor Jaws het enige smetje op een verder foutloze campagne. Volgend jaar mogen de heren, die een paar jaar geleden nog op een bedenkelijk niveau acteerden, hun opmars vervolgen in de tweede klasse. Ter ere van het kampioenschap, maakte Jaws deze spectaculaire onderwatervideo..


Nieuw bloed in Oude Vier
Over twee weken staat de Varsity op het programma, dé studentenregatta van het jaar. Grote vraag bij de Amsterdamse titelfavoriet Nereus is elk jaar welke vier van de minstens twaalf capabele zware roeiers zitting mogen nemen in de prestigieuze Oude Vier. Onder het kwartet gelukkigen bevinden zich dit jaar de jonge HvA-student Lex van den Herik (20) en UvA-student Abe Wiersma (22). Beide roeiers maken hun debuut in de Oude Vier en mogen dus hopen op hun allereerste naakte winnaarsgroet.


UvA-talent maakt eerste goal op hoogste niveau
Bij de Almeerse Hockeyclub zijn alle ogen dit seizoen gericht op UvA-student Jonas de Geus. Het 18-jarig talent geldt als de hoop in bange dagen voor de in degradatienood verkerende club. Met een naar verluidt schitterend doelpunt - zijn allereerste in de hoofdklasse - en een wervelend optreden leidde De Geus dit weekend zijn club van de laatste plaats af. Eerder dit jaar maakte De Geus ook al zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Lees meer over